Grafen Piec piekarniczo-cukierniczy Nano Scroll Bakery 6x600x400 mm
OPIS
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO SCROLL BAKERY, STEROWANIE ELEKTROMECHANICZNE, ELEKTRYCZNE
– Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach
– Prosty i intuicyjny panel sterujący
PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO SCROLL:
Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych, co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
- Ustawienie czasu Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
- Bezpośrednie wytwarzanie pary Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
- Wentylatory z auto-rewersem Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
- NANO Technology: Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po lewej
- Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,
Numer katalogowy producenta | 219300 |
---|---|
Producent | Grafen |
Gwarancja | 1 rok |
Szerokość | 930 mm |
Głębokość | 640 mm |
Wysokość | 700 mm |
Zasilanie | Prąd |
Napięcie | 400 V |
Moc elektryczna | 10.5 kW |
Temperatura minimalna | 30 °C |
Temperatura maksymalna | 280 °C |
Rozmiar blachy | 600×400 mm |
Odległość między prowadnicami | 80 mm |
Wyposażenie pieca | Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Wentylator z autorewersem |
Nawilżanie | Tak |
Ilość wentylatorów | 2 szt. |
Rewers wentylatora | Tak |
Oświetlenie | Tak |
Linia | Hendi Nano |
Waga | 114.00 kg |
SKONTAKTUJ SIĘ
Ostatnio online wczoraj 14:25
FIRMA
Ostatnio online wczoraj 14:25