Dodano dnia 25 kwietnia 2024

Grafen Piec piekarniczo-cukierniczy Nano Scroll Bakery 6x600x400 mm

11999 zł

OPIS

PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO SCROLL BAKERY, STEROWANIE ELEKTROMECHANICZNE, ELEKTRYCZNE

– Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach

– Prosty i intuicyjny panel sterujący

PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO SCROLL:

Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C

Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych

 

Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C

Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych, co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek

Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C

Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich

FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Ustawienie czasu Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
  • Bezpośrednie wytwarzanie pary Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
  • Wentylatory z auto-rewersem Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
  • NANO Technology: Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby

POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:

  • Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
  • Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej
  • Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
  • Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
  • Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
  • Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
  • Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Drzwi z zawiasem po lewej
  • Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,
Numer katalogowy producenta 219300
Producent Grafen
Gwarancja 1 rok
Szerokość 930 mm
Głębokość 640 mm
Wysokość 700 mm
Zasilanie Prąd
Napięcie 400 V
Moc elektryczna 10.5 kW
Temperatura minimalna 30 °C
Temperatura maksymalna 280 °C
Rozmiar blachy 600×400 mm
Odległość między prowadnicami 80 mm
Wyposażenie pieca Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Wentylator z autorewersem
Nawilżanie Tak
Ilość wentylatorów 2 szt.
Rewers wentylatora Tak
Oświetlenie Tak
Linia Hendi Nano
Waga 114.00 kg
ID 6845

SKONTAKTUJ SIĘ

OSOBA PRYWATNA
Rafał
Na KOMISGASTRO od 2022
Ostatnio online wczoraj 14:25
Czat
Zadzwoń
729454767

FIRMA

OSOBA PRYWATNA
Rafał
Na KOMISGASTRO od 2022
Ostatnio online wczoraj 14:25
wiz
Czat
Zadzwoń
729454767

LOKALIZACJA

LOKALIZACJA
Warszawa
LOKALIZACJA