Grafen Piec piekarniczo-cukierniczy Nano Max Bakery 4x600x400 mm
OPIS
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO MAX- ELEKTRYCZNE, STEROWANIE ELEKTRONICZNE
– Najbardziej zaawansowane technologicznie piece konwekcyjno-parowe serii NANO MAX to połączenie tradycji z nowoczesnością
– 5-calowy, pojemnościowy, dotykowy panel sterowania oferuje funkcje nieznane do tej pory, a przydatne w każdej kuchni. Umożliwia gotowanie z manualnym nastawianiem parametrów pracy, wybór przepisów z książki kucharskiej zawierającym aż 92 pozycje oraz programy specjalne
– Komora specjalnie dostosowana do blach cukierniczo-piekarniczych 600×400 mm
PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO MAX:
Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-260°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs, ale także do wypieku chleba, gdzie podanie na początku wilgotnego powietrza zagwarantuje chrupiącą skórkę
Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
Gotowanie z użyciem sondy
Sonda służy do precyzyjnego kontrolowania temperatury wewnątrz potrawy podczas procesu gotowania. Jest automatycznie zatrzymywana po osiągnięciu wymaganego stopnia gotowania
Gotowanie z wykorzystaniem funkcji Delta T
Jest to udoskonalona metoda gotowania z sondą. Szczególnie przydatna przy pieczeniu większych porcji mięsa, takich jak np. szynka. Pozwala na zachowanie takiej samej różnicy temperatury komory pieca oraz wewnątrz gotowanej potrawy przez cały cykl gotowania/pieczenia
Gotowanie metodą Sous Vide
Gotowanie metodą Sous Vide Gotowanie potraw w niskich temperaturach np. 63˚C dla piersi kurczaka, czy 75˚C dla mięsa wołowego. Potrawy umieszczone razem z przyprawami w próżniowych woreczkach foliowych podlegają wolnej obróbce termicznej, dzięki czemu zachowują wszystkie wartości odżywcze i aromaty. Tak przygotowane potrawy charakteryzują się niezwykłą delikatnością. Do tego celu przeznaczone jest opcjonalna sonda o średnicy Ø1 mm
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO MAX:
- Multi Level Funkcja przydatna przy gotowaniu kilku potraw wymagająch takich samych temperatur i stopnia zaparowania, ale różnego czasu obróbki termicznej. Multi Level pozwala gotować jednocześnie wszystkie potrawy, a piec sam poinformuje, którą musimy wyjąć z komory pieca, gdy będzie już gotowa.
- Multi launguage Umożliwia zapisanie i odczytywanie nazw potraw w kilku językach. Dostępne języki m.in.: polski, rosyjski, czeski, angielski
- Port USB Rozwiązanie szczególnie zalecane dla kuchni sieciowych. Wystarczy zaprogramować tylko jeden piec. Do pozostałych można wgrać program za pośrednictwem portu USB
- WiFi Umożliwia na odległość sterowanie i odczytywanie parametrów pracy pieca. Dodatkowo, pozwala na pobieranie i wgrywanie nowych przepisów kulinarnych z chmury
- Inwerter Dzięki inwerterowi silniki wentylatorów są praktycznie niezniszczalne. Trwałość i niski poziom hałasu zapewnia bezszczotkowa budowa
- Automatic Cooling: System przeznaczony do szybkiego obniżenia temperatury w komorze, w celu dostosowania do potrzeb kolejnej potrawy, wymagającej niższej temperatury niż panująca w komorze
- Cook & Hold Czyli GOTUJ i UTRZYMUJ – technologia gotowania i utrzymania potraw przeznaczonych do wydania nawet za kilka godzin. Polega na podawaniu w sposób cykliczny gorącego powietrza z przerwami
- Proofing Funkcja pozwalająca piecowi pełnić rolę komory fermentacyjnej, czyli komory rozrostu
- Możliwość zapisania 92 programów, po 6 kroków każdy: Wystarczy wybrać jeden z 90 programów i wcisnąć START Piec sam rozpocznie pracę, precyzyjnie utrzymując wcześniej zapisane parametry takie jak temperatura w komorze, temperatura wnętrza potrawy, czas gotowania, stopień wilgotności w każdym kroku całego cyklu
- Ustawienie czasu z dokładnością do 1 minuty: Możliwość ustawienia czasu pracy od 1 minuty do aż 999 minut pozwala na gotowanie w trybie nocnym. Piec samoczynnie kontroluje zarówno czas pracy całego cyklu jak i poszczególnych kroków gotowania
- Gotowanie nocne: Funkcja szczególnie przydatna do przyrządzania potraw wymagających długiej obróbki termicznej. Piec samodzielnie kontroluje wyznaczone parametry, nie wymagając monitorowania ze strony obsługi. Można ustawić go np. na nocne gotowanie w stałej niskiej temperaturze co zapewni doskonałe dojrzewanie mięsa przy minimalnej utracie wagi i niskim zużyciu energii
- Automatycznie otwierany kominek: System pozwala na utrzymanie optymalnych parametrów w komorze pieca. Otwiera kominek przy gotowaniu wymagającym gorącego i suchego powietrza. Zamyka gdy chcemy gotować np. warzywa na parze. Dzięki temu można uzyskać wymaganą soczystość lub chrupkość potraw
- Dwie prędkości wentylatorów 1400/2800 obr./min oraz auto-rewers: Dwustopniowa regulacja prędkości wentylatora wraz z automatycznym rewersem, czyli odwróceniem kierunku obrotu. Zapewnia dostosowanie siły nawiewu do potrzeb gotowania oraz jednorodną temperaturę w całej komorze
- NANO Technology: Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
- Automatyczny system myjący gwarantuje, że piec będzie zawsze czysty. Zadbany piec to długie lata bezawaryjnej pracy
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO MAX:
- Para wytwarzana poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Natrysk sterowany elektronicznie z 10-cio stopniową regulacja zaparowania co 10%
- Funkcja PRE-HEATING – rozgrzewająca komorę pieca o +30˚C więcej niż temperatura zadana w celu przygotowania pieca na przyjęcie potrawy
- Gniazdo podłączenia sondy na zewnątrz umożliwiające podłączenie innej sondy
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po lewej
- Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona maksymalnie do 5˚f
Numer katalogowy producenta | 219249 |
---|---|
Producent | Grafen |
Gwarancja | 1 rok |
Szerokość | 937 mm |
Głębokość | 821 mm |
Wysokość | 715 mm |
Zasilanie | Prąd |
Napięcie | 400 V |
Moc elektryczna | 14.499 kW |
Temperatura minimalna | 30 °C |
Temperatura maksymalna | 260 °C |
Rozmiar blachy | 600×400 mm |
Odległość między prowadnicami | 80 mm |
Wyposażenie pieca | Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Wentylator z autorewersem |
Nawilżanie | Tak |
Ilość wentylatorów | 2 szt. |
Rewers wentylatora | Tak |
Oświetlenie | Tak |
Linia | Hendi Nano |
Waga | 105.00 kg |
SKONTAKTUJ SIĘ
Ostatnio online wczoraj 14:25
FIRMA
Ostatnio online wczoraj 14:25