Dodano dnia 25 kwietnia 2024

Grafen Nano Compact Piec konwekcyjno-parowy 6xGN2/3

14799 zł

OPIS

Piec konwekcyjno-parowy Grafen NANO Campact 6xGN2/3 to serce każdej profesjonalnej kuchni. To właśnie w nim przyrządzamy większość serwowanych potraw. Dzięki wyjątkowym właściwościom piece konwekcyjno-parowe pozwalają przygotować nie tylko ciasta i pieczywo, ale także mięso, drób czy ryby.

Szeroka gama zastosowań sprawia, że piece nie zawsze są w 100% czyste. Może prowadzić to do rozwoju wszelkich grzybów i bakterii, które świetnie odnajdują się w wilgotnym i ciepłym środowisku kuchennym. Problem bakterii i grzybów dostrzegli projektanci Grafena. Stworzyli oni nową linię Grafen NANO, która niszczy komórki drobnoustrojów.

Nowa linia pieców konwekcyjno-parowych Grafen NANO Campact została wyposażona w uchwyty oraz pokrętła pokryte nanocząsteczkami srebra. Nanocząsteczki srebra niszczą komórki drobnoustrojów, mają właściwości przeciwbakteryjne, są przeciwwirusowe i grzybobójcze. Dodatkowo są naturalnym i nietoksycznym antybiotykiem. Zastosowanie nanocząsteczek srebra zapewnia wysoki poziom bezpieczeństwa osobom pracującym na kuchni oraz końcowym konsumentom.

Piece konwekcyjno-parowe Grafen NANO Campact charakteryzują się nie tylko wyjątkową funkcjonalnością, ale również niebanalnym designem.

Piece Grafen NANO Compact są bardzo wąskie. Ich szerokość wynosi tylko 530 mm.

Piec konwekcyjno-parowy Grafen NANO Campact 6xGN2/3 został wyposażony w funkcję zaparowywania, która umożliwia przygotowywanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb i warzyw. Funkcja zaparowywania sprawia, że przygotowywane ryby/warzywa nie tracą witamin i minerałów. System wytwarzania pary poprzez natrysk wody na grzałki sprawia, że przygotowywane dania są bardziej wyraziste, nie są wysuszone oraz ich przygotowywanie zajmuje znacznie mniej czasu. Dodatkowo piec posiada 10 stopniową regulację zaparowania co 10%.

Projektanci pieców konwekcyjno-parowych NANO Campact zadbali o optymalny przepływ powietrza w komorze gotowania – regulowany zawór odpowietrzający gwarantuje zachowanie idealnych warunków w komorze, niezależnie od przygotowywanej potrawy.

Za utrzymywanie odpowiedniej temperatury w całej komorze pieca odpowiada konwekcja. Konwekcja (inaczej termoobieg) gwarantuje wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewniania równomiernej temperatury w całej komorze gotowania. Powietrze zaciągane jest przez wentylator z komory, a następnie przepuszczane jest przez grzałki. Nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy.

Dla komfortu i bezpieczeństwa użytkowania piece konwekcyjno-parowe zostały wyposażone w lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania. Dodatkowo piec posiada mechaniczny timer: 0-120 minut.

Wentylator, odpowiedzialny za rozprowadzanie ciepłego powietrza w komorze, napędzany jest przez wydajny silnik o mocy 250 W. Dodatkowo silnik wyposażony jest w autorewers oraz dwie prędkości 1400/2800 obr./min.

Piec konwekcyjno-parowy został wyposażony w halogenowe oświetlenie komory oraz drzwi z przeszkleniem, co umożliwia śledzenie całego procesu wypieku, bez konieczności otwierania drzwi. Dla zachowania wysokiego poziomu bezpieczeństwa oraz higieny, drzwi zostały wyposażone w układ chłodzenia grawitacyjnego.

Obudowa oraz komora pieca zostały wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, dzięki czemu są odporne na uszkodzenia mechaniczne oraz są łatwe w zachowaniu czystości. Stal nierdzewna użyta do produkcji urządzenia spełnia wszystkie normy sanepidu.

Ag SilverUchwyty drzwi pieców i pokrętła na panelu sterowania zostały pokryte specjalną warstwą zawierającą jony srebra. Nanocząsteczki Srebra niszczą komórki drobnoustrojów, mają właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i grzybobójcze. Antybakteryjne uchwyty i pokrętła pozwalają zadbać o bezpieczeństwo sanitarno-epidemiologiczne w kuchni.

Energy SavingMniejszy pobór energii sprawia, że zużywana jest wyłącznie wymagana ilość energii przy zwiększonej wydajności energetycznej.

Numer katalogowy producenta 223208
Producent Grafen
Gwarancja 1 rok
Szerokość 530 mm
Głębokość 740 mm
Wysokość 730 mm
Zasilanie Prąd
Napięcie 400 V
Moc elektryczna 5.3 kW
Temperatura minimalna 30 °C
Temperatura maksymalna 260 °C
Liczba półek 6 szt.
Rozmiar blachy GN 2/3
Odległość między prowadnicami 40 mm
Wyposażenie pieca Sterowanie manualne, Wentylator z autorewersem
Nawilżanie Tak
Wytwarzanie pary natrysk
Ilość wentylatorów 1 szt.
Rewers wentylatora Tak
Oświetlenie Tak
Waga 80.00 kg
ID 6885

SKONTAKTUJ SIĘ

OSOBA PRYWATNA
Rafał
Na KOMISGASTRO od 2022
Ostatnio online wczoraj 14:25
Czat
Zadzwoń
729454767

FIRMA

OSOBA PRYWATNA
Rafał
Na KOMISGASTRO od 2022
Ostatnio online wczoraj 14:25
wiz
Czat
Zadzwoń
729454767

LOKALIZACJA

LOKALIZACJA
Warszawa
LOKALIZACJA