Grafen Piec piekarniczo-cukierniczy Nano Scroll Bakery 4x600x400 mm
OPIS
-
PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE NANO SCROLL BAKERY, STEROWANIE ELEKTROMECHANICZNE, ELEKTRYCZNE
– Piece NANO SCROLL zaprojektowane zostały z myślą nie tylko o gastronomii lecz także o cateringu, supermarketach, szpitalach, kuchniach przemysłowych, szkołach czy przedszkolach
– Prosty i intuicyjny panel sterujący
PODSTAWOWE METODY PIECZENIA W PIECACH NANO SCROLL:
Gotowanie konwekcyjne w suchym gorącym powietrzu w temperaturze 30-280°C
Metoda idealna szczególnie dla wypieków cukierniczych i piekarniczych
Gotowanie w kombinacji gorącego powietrza i pary w temperaturze 30-230°C
Szczególnie polecana do pieczenia wszelkiego rodzaju mięs i ryb, jak i wypieków piekarniczych, co gwarantuje chrupiącą skórkę chleba i bułek
Gotowanie na parze w temperaturze 35-130°C
Metoda idealna do gotowania warzyw, owoców, ryb, pyz wielkopolskich
FUNKCJE I CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
- Ustawienie czasu Umożliwia ustawienie pracy pieca do 2 godzin lub pracę trybie NON-STOP dla potraw wymagających dłuższej obróbki termicznej
- Bezpośrednie wytwarzanie pary Para wytwarzana jest poprzez bezpośredni natrysk wody na grzałki. Proces ten sterowany jest elektronicznie i posiada 10-cio stopniową regulację zaparowania
- Wentylatory z auto-rewersem Auto-rewers, czyli automatyczna zmiana kierunku obrotu wentylatora, gwarantuje jednorodną temperaturę w całej komorze pieca
- NANO Technology: Pokrętła, panel sterowania oraz klamka pokryte są farbą zawierającą nanocząsteczki srebra, które niszczą drobnoustroje, bakterie, wirusy i grzyby
POZOSTAŁE CECHY PIECÓW NANO SCROLL:
- Uszczelka drzwi wykonana z grubego i odpornego na wysokie temperatury silikonu. Łatwa do samodzielnej wymiany
- Izolowana obudowa pieca wpływa na oszczędność energii elektrycznej
- Podwójnie przeszklone drzwi do komory oraz oświetlenie LED ułatwiające obserwację procesów zachodzących w piecu
- Łatwe otwieranie wewnętrznej szyby drzwi
- Rynienka pod drzwiami zapobiega kapaniu skondensowanej pary, szczególnie po gotowaniu w cyklu mieszanym i na parze
- Tłoczona komora pieca z zaokrąglonymi narożnikami ułatwia czyszczenie pieca
- Komora wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304
- Drzwi z zawiasem po lewej
- Podłączenie do sieci wodnej: ¾” gwint zewnętrzny, maksymalna temp.: +30˚C, 150-200 kPa (2 bary), wyłącznie uzdatniona,
Numer katalogowy producenta 219324 Producent Grafen Gwarancja 1 rok Szerokość 937 mm Głębokość 821 mm Wysokość 715 mm Zasilanie Prąd Napięcie 400 V Moc elektryczna 10.5 kW Temperatura minimalna 30 °C Temperatura maksymalna 280 °C Rozmiar blachy 600×400 mm Odległość między prowadnicami 80 mm Wyposażenie pieca Sterowanie elektroniczne, Automatyczny system myjący, Wentylator z autorewersem Nawilżanie Tak Ilość wentylatorów 2 szt. Rewers wentylatora Tak Oświetlenie Tak Waga 120.00 kg
SKONTAKTUJ SIĘ
Ostatnio online wczoraj 14:25
FIRMA
Ostatnio online wczoraj 14:25